ONLINE OBJEDNÁVKA

Popis menu

Základní menu – masité (Základní I - III)

V naší jídelně pro Vás každý den vaříme tradiční česká jídla z vepřového, drůbežího nebo hovězího masa. Nechybí ani ryby, uzené maso či zvěřina. V našem menu tak můžete najít oblíbené:

Základní menu - bezmasé (Základní II).
V našem menu naleznete každý den bezmasé jídlo, které zajisté ocení nejen vegetariáni, ale také každý, kdo zrovna nemá chuť na maso. Bezmasá jídla vaříme slaná i sladká. Nabídnout Vám tak můžeme různé zajímavé úpravy čerstvé zeleniny, těstoviny, rýži nebo pokrmy z luštěnin. Pochutnat si také můžete na našich sladkých jídlech, jako jsou například oblíbené kynuté buchty, vdolky, ovocné knedlíky, rýžový nákyp apod. 

Bezmasá jídla připravujeme podle osvědčených tradičních receptur tak, abyste si opravdu pochutnali. S naší každodenní nabídkou bezmasých obědů budete určitě spokojeni!

Výběrové menu – masité 150g (Výběr)

V našem každodenním menu pro Vás máme připravené speciální masité (150g porce masa), které si můžete dopřávat každý den. 

Pochutnat si tak můžete na oblíbených českých jídlech i na chuťově zajímavých a pestrých pokrmech. 

Větší porci oběda zajisté oceníte, pokud máte velký hlad i chuť na něco výtečného.

Diabetické menu

Základem diabetické diety je omezení konzumace zejména volných koncentrovaných cukrů a tuků. V našem menu naleznete obědy, které jsou uvařené v souladu s diabetickou dietou. 

Tyto pokrmy připravujeme pouze ze surovin, které jsou pro diabetiky obecně povolené. Jedná se zejména o libové vepřové maso, drůbeží maso, hovězí, králičí maso i ryby

Dále jsou povolené nízkotučné a zakysané mléčné výrobky, brambory, těstoviny, celozrnná rýže, celozrnná mouka, zelenina, potraviny bohaté na vlákninu a některé druhy ovoce s nízkým glykemickým indexem.

Žaludeční a žlučníkové menu

Žaludeční a žlučníková dieta se skládá zejména z takových potravin, které nedráždí trávicí ústrojí. Takováto dieta je vhodná zejména pro osoby trpící žlučníkovými kameny, chronickým zánětem žlučníku, chronickou gastritidou, žaludečními nebo dvanáctníkovými vředy, žaludeční dyspepsií a dalšími trávícími obtížemi. 

Žlučníková dieta by neměla obsahovat žádná mastná smažená jídla, nadýmavé potraviny, ostrá kořeněná jídla a potraviny s vysokým obsahem cholesterolu

Naopak povolené je libové maso, zejména drůbeží, dále pak brambory, těstoviny, rýže, nízkotučné mléčné výrobky, nenadýmavá zelenina jako je mrkev, salát, nebo petržel

Koření se používá pouze nedráždivé, jako je kmín, bobkový list, majoránka apod.

Bezlepkové menu

Bezlepková dieta je určená pro osoby, které mají celiakii nebo alergii na lepek. Základem bezlepkové diety je naprosté vyloučení pšenice, žita, ječmene, ovsa a výrobků z nich, jako jsou například těstoviny, knedlíky, strouhanka a pečivo. 

Je nutné se vyhýbat i potravinám, které obsahují lepek ve skryté formě. Jedná se o výrobky a jídla, ve kterých byla mouka použita jako přídavek (omáčky, různá dochucovadla, pudinky, dresingy apod.)

Mezi potraviny, které jsou přirozeně bezlepkové a jsou tedy vhodné pro přípravu bezlepkových jídel, patří brambory, rýže, kukuřice, pohanka, sója, luštěniny, proso apod. Přirozeně bezlepková potravina je i maso. Záleží však na jeho finální úpravě nebo zpracování. 

V naší jídelně vaříme každý pracovní den bezlepkové obědy, jejichž kvalitní příprava a výborná chuť Vás zajisté mile překvapí!
© 2024 SINALUNGA s.r.o. | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů